| Tytuł: | łysienie antrogenowe kobiet |
| Autor: | Mariolla 25.5.2010, 22:12 |
| Jestem załamana, wróciłam z wizyty u dermatologa, który stwierdził że spotkało mnie łysienie androgenowe. Od pewnego czasu zauważyłam że na czubku głowy przeżedzają się mi włosy, nie robiłam z tego tragedii ale proces się nasilał, a teraz to podłamałam się psychicznie, lekarz przepisał mi loxon 5% i na razie to na tyle a ja się martwię, że to nie wystarczy?Napiszcie czy znacie jakieś inne środki przeciwdziałające temu procesowi, poradźcie coś ?Może jakaś medycyna naturalna?Pomocy!!! | |
| Tytuł: | łysienie antrogenowe kobiet |
| Autor: | Wiola 26.5.2010, 08:19 |
| Ja jestem zadowolona z loxonu pomaga mi, dodatkowo stosuje szampony wspomagające typu Nizoral 2%, dwa, trzy razy w tygodniu to dodatkowo stymuluje odrost włosóxxx życzę (: | |
Trądzik jest chorobą skóry, która powoduje jej zmiany w postaci powszechnie znanych pryszczy. Jest to spowodowane nadmiernym wydzielaniem sebum – oleistej substancji zatykającej pory - przez gruczoły łojowe. Zmiany trądzikowe występują najczęściej na twarzy, plecach, klatce piersiowej i ramionach. Jest to jedna z najczęściej występujących chorób skóry u młodzieży, ale też osób starszych i nie stanowi ona zagrożenia dla zdrowia, jednak ciężki trądzik może pozostawić po sobie trwałe, szpecące blizny.
Przyczyny wypadania włosów
Zdaniem naukowców przyczyn wypadania włosów może być kilka: zaburzenia hormonalne, dieta uboga w witaminy, minerały i składniki odżywcze (niedobór witaminy E, witamin z grupy B, magnezu, żelaza, cynku itp.), stres, przemęczenie, problemy z tarczycą, zażywanie leków, choroby zakaźne i ogólnoustrojowe, choroby układu krwionośnego. Główną przyczyną wypadania włosów u kobiet są zmiany hormonalne. Z tego powodu wiele kobiet traci włosy w okresie połogu (po urodzeniu dziecka).