Łysienie androgenowe

lysienie-androgenowe_wiem_o_zdrowiu

Forum -> łysienie antrogenowe kobiet

Tytuł:łysienie antrogenowe kobiet
Autor:Mariolla
25.5.2010, 22:12
Jestem załamana, wróciłam z wizyty u dermatologa, który stwierdził że spotkało mnie łysienie androgenowe. Od pewnego czasu zauważyłam że na czubku głowy przeżedzają się mi włosy, nie robiłam z tego tragedii ale proces się nasilał, a teraz to podłamałam się psychicznie, lekarz przepisał mi loxon 5% i na razie to na tyle a ja się martwię, że to nie wystarczy?Napiszcie czy znacie jakieś inne środki przeciwdziałające temu procesowi, poradźcie coś ?Może jakaś medycyna naturalna?Pomocy!!!

Tytuł:łysienie antrogenowe kobiet
Autor:Wiola
26.5.2010, 08:19
Ja jestem zadowolona z loxonu pomaga mi, dodatkowo stosuje szampony wspomagające typu Nizoral 2%, dwa, trzy razy w tygodniu to dodatkowo stymuluje odrost włosóxxx życzę (:

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Podaj najwyższy szczyt Polskich Tatr

lysienie-androgenowe_ciekawostki

Mężczyźni zaczynają łysieć w różnym wieku. Zazwyczaj zjawisko to występuje między dwudziestym a pięćdziesiątym rokiem życia, po trzydziestce szczególnie się nasila. Proces łysienia jest uwarunkowany genetycznie, szczególnie u rasy białej.

Czy wiesz, że...

Trądzik jest chorobą skóry, która powoduje jej zmiany w postaci powszechnie znanych pryszczy. Jest to spowodowane nadmiernym wydzielaniem sebum – oleistej substancji zatykającej pory - przez gruczoły łojowe. Zmiany trądzikowe występują najczęściej na twarzy, plecach, klatce piersiowej i ramionach. Jest to jedna z najczęściej występujących chorób skóry u młodzieży, ale też osób starszych i nie stanowi ona zagrożenia dla zdrowia, jednak ciężki trądzik może pozostawić po sobie trwałe, szpecące blizny.

Polecamy

Przyczyny wypadania włosów
Zdaniem naukowców przyczyn wypadania włosów może być kilka: zaburzenia hormonalne, dieta uboga w witaminy, minerały i składniki odżywcze (niedobór witaminy E, witamin z grupy B, magnezu, żelaza, cynku itp.), stres, przemęczenie, problemy z tarczycą, zażywanie leków, choroby zakaźne i ogólnoustrojowe, choroby układu krwionośnego. Główną przyczyną wypadania włosów u kobiet są zmiany hormonalne. Z tego powodu wiele kobiet traci włosy w okresie połogu (po urodzeniu dziecka).

Pyralgina jest to niesteroidowy lek przeciwzapalny o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym i przeciwzapalnym. Lek stosowany jest w leczeniu bólów różnego pochodzenia o dużym nasileniu, jak również gorączki, gdy zastosowanie innych środków jest przeciwwskazane lub nieskuteczne. Zawiera metamizol w dawce 500 mg. Metamizol należy do grupy pochodnych pirazolonu, działa przeciwbólowo oraz przeciwgorączkowo i nie posiada komponenty przeciwzapalnej.